WASBE Conference Prague 21 juli 2022

The Ride to Bohemia

21 juli 2022 – 16.00 uur
Žofín Palace in Praag

De zomer van 2022 staat voor Orkest Orventus in het teken van de concertreis naar Praag, waar Orkest Orventus Nederland vertegenwoordigd op de WASBE Conference Prague 2022. Orkest Orventus zal op 21 juli een concert geven in het Žofín Palace.

“De WASBE Conference is een uniek festival van symfonische blaasmuziek, met de beste harmonie orkesten, ensembles, dirigenten, muzikanten en muziekexperts van over de hele wereld. Dit tweejaarlijkse evenement vindt al 40 jaar plaats in verschillende culturele centra over de hele wereld. (…) De World Association for Symphonic Bands and Ensembles (WASBE) is de enige internationale organisatie voor dirigenten, componisten, uitvoerders, uitgevers, docenten en vrienden van blaasmuziek. Het is volledig gewijd aan het verbeteren van de kwaliteit van blaasorkesten over de hele wereld en het introduceren van nieuw repertoire en belangrijke ontwikkelingen voor blaasmuziek wereldwijd.” (www.wasbe2022.com)

De missie van Orventus sluit naadloos aan bij die van WASBE: het promoten van de originele blaasmuziek in al haar facetten. Orventus is dan ook bijzonder verheugd en trots dat ze geselecteerd zijn om op te treden in het officiële concertprogramma van de WASBE Conference Prague 2022 in het Žofín Palace.

Tijdens het concert op de WASBE Conference Prague 2022 neemt Orkest Orventus de luisteraar mee op een muzikale reis. De reis start in Groot-Brittannië met de ‘Jubilee Overture’ en gaat via Nederland met de ‘Vijf Kleine Parades’ en Frankrijk met ‘De Bello Gallico’ naar eindbestemming de Bohemen met imposante compositie ‘Trittico van de Tsjechische componist Václav Nelhýbel.

Programma Orkest Orventus:

  • Jubilee Overture – Philip Sparke
  • Trittico – Václav Nelhýbel
  • Vijf Kleine Parades – Koos van de Griend
  • De Bello Gallico – Bart Picqueur

Geniet van avontuurlijke blaasmuziek!

Orkest Orventus tijdens ‘Ticket to Ride’ op 9 april te Vleuten. Fotograaf: Ger Wijtsma