The Ride to Bohemia

A Triptych Journey to the WASBE Conference Prague 2022.

In het voorjaar en de zomer van 2022 presenteert Orkest Orventus “The Ride to Bohemia”, een drieluik van concerten rondom de WASBE Conference Prague 2022.

De zomer van 2022 staat voor Orkest Orventus in het teken van de concertreis naar Praag, waar Orkest Orventus Nederland vertegenwoordigd op de WASBE Conference Prague 2022. Deze concertreis start met een Premièreconcert in Cultureel Centrum Elckerlyc te Hilvarenbeek op zaterdag 16 juli 2022. De reis wordt vervolgd in Praag waar het drieluik wordt gecomplementeerd met concerten in het Žofín Palace op 21 juli tijdens de de WASBE Conference Prague 2022 en in de Wallenstein Garden op 22 juli tijdens het bijhorend Fringe Festival.

“De WASBE Conference is een uniek festival van symfonische blaasmuziek, met de beste harmonie orkesten, ensembles, dirigenten, muzikanten en muziekexperts van over de hele wereld. Dit tweejaarlijkse evenement vindt al 40 jaar plaats in verschillende culturele centra over de hele wereld. (…) De World Association for Symphonic Bands and Ensembles (WASBE) is de enige internationale organisatie voor dirigenten, componisten, uitvoerders, uitgevers, docenten en vrienden van blaasmuziek. Het is volledig gewijd aan het verbeteren van de kwaliteit van blaasorkesten over de hele wereld en het introduceren van nieuw repertoire en belangrijke ontwikkelingen voor blaasmuziek wereldwijd.” (www.wasbe2022.com)

De missie van Orventus sluit naadloos aan bij die van WASBE: het promoten van de originele blaasmuziek in al haar facetten. Orventus is dan ook bijzonder verheugd en trots dat ze geselecteerd zijn om op te treden in het officiële concertprogramma van de WASBE Conference Prague 2022.

Vind onderstaand meer informatie en het programma per concert.

Orkest Orventus tijdens ‘Ticket to Ride’ op 9 april te Vleuten. Fotograaf: Ger Wijtsma