Media en persinformatie

Posters

Foto’s voor publiciteit Orkest Orventus

Onderstaande foto is vrij voor publicatie met vermelding van de naam van de fotograaf.

Foto: Kees Staps

Orkest Orventus

Orkest Orventus biedt beroepsmusici en topamateurs de gelegenheid om op hoog niveau originele blaasmuziek te kunnen spelen. Het orkest is opgericht in 2010 om getalenteerde, ervaren en enthousiaste muzikanten samen te brengen in een orkest dat originele programma speelt met aandacht voor originele blaasmuziek. Orventus wil zoveel mogelijk mensen, jong en oud, kennis laten maken met blaasmuziek op hoog niveau.

Unieke samenstelling en klank

Orkest Orventus is met zijn unieke identiteit een waardevolle aanvulling op de hedendaagse Nederlandse blaascultuur. Orventus is een harmonieorkest met een bijzondere, kleine bezetting. Alle partijen zijn enkel bezet, met uitzondering van de klarinetsectie. De orkestklank wordt daardoor transparanter en flexibeler dan bij de grote, meer symfonisch gerichte blaasorkesten.

Bijzondere muziekstukken

Orkest Orventus is een pleitbezorger van originele, voor blaasmuziek gecomponeerde, muziek. Het orkest gaat ook op zoek naar interessante, onbekende en weinig uitgevoerde composities. De concerten van Orventus zijn door de muziekkeuze voor het publiek een belevenis.

Orkestleden

De 48 musici van Orventus worden geselecteerd op basis van kwaliteit, ervaring en enthousiasme. De leden zijn allemaal ambassadeurs van de blaasmuziek en zij onderschrijven de doelstellingen van Orkest Orventus.

Concerten

Het orkest speelt minimaal twee keer per jaar een programma met twee concerten. Om zich daar op voor te bereiden, repeteert het orkest voor ieder programma op zes achtereenvolgende zaterdagochtenden. De concerten van Orkest Orventus kenmerken zich door de thematische en avontuurlijke programmering.

Organisatie

De organisatie van het orkest is in handen van de stichting Orkest Orventus. Orkest Orventus is een non-profitorganisatie. Voor inkomsten is het orkest afhankelijk van sponsors, vrienden van Orventus, subsidies en de inkomsten uit de concerten. Thuisbasis van het orkest is Tiliander Cultuurcentrum Oisterwijk.