Klimaatprojecten

Wilt u ook bijdragen aan een duurzame wereld? Klik op de linkjes & bekijk de informatie over interessante en inspirerende projecten, activiteiten en ideeën!


Groene vrijwilligers: word lokaal actief
Een mooi en duurzaam Brabant voor iedereen! Dat is waar de Brabantse Milieufederatie en heel veel Brabanders zich voor inzetten. Bijvoorbeeld door het planten van bomen, het tellen van vogels en insecten en het organiseren van leuke excursies. Met meer dan 100 lokale natuurorganisaties in heel Brabant is er altijd één bij jou in de buurt. Doe mee en word lokaal actief!


Servicepunt Circulair
Het Servicepunt Circulair is een project van de Natuur en Milieufederaties. Je vind hier 8 handige tips om meer circulair te leven en te consumeren. Ook vind je er een overzicht van circulaire producten, zoals kunst, kleding, voedsel of deel-producten. In een circulaire economie bestaat er geen afval: restproducten zijn de grondstoffen voor nieuwe producten of worden weer opgenomen door de natuur.


Nacht van de Nacht
Op zaterdag 30 oktober is het de Nacht van de Nacht. Er worden door het hele land evenementen georganiseerd in het donker, zoals sterrenkijken, wandelen, eten bij kaarslicht of nachtdieren spotten. Het doel van Nacht van de Nacht is om Nederland donkerder en duurzamer te maken. Doe ook mee!


Eerlijke Geldwijzer
Banken, verzekeraars en pensioenfondsen gebruiken jouw inleg om te investeren in bedrijven. De Eerlijke Geldwijzer zoekt uit jouw ingelegde geld niet gaat naar bedrijven die bijvoorbeeld  mensenrechten schenden of betrokken zijn bij controversiële wapens. Of naar bedrijven die grote milieuschade veroorzaken of slecht omgaan met dierenwelzijn. Zo kun je precies zien hoe duurzaam jouw bank,verzekeraar en pensioenfonds zijn. Niet tevreden? Laat dit je bank, verzekeraar of pensioenfonds weten, of stap over.


Crowdfunding VoorNatuur
Crowdfunding VoorNatuur is een platform voor projecten op het gebied van natuur en biodiversiteit. Initiatiefnemers, zoals medewerkers van natuurorganisaties of particulieren, kunnen via crowdfunding en/of crowdsourcing steun verkrijgen voor de realisatie van een project. Natuurliefhebbers kunnen via Crowdfunding VoorNatuur direct bijdragen aan een campagne.


Amber
Wij geloven dat delen, het nieuwe bezit is. Zeker bij auto’s. We zien dat auto’s zo’n 95% van de tijd stil staan. In de file, in parkeergarages of thuis op de oprit. Dat kan en moet anders. Daarom hebben wij een deelauto platform ontwikkeld met 100% duurzame auto’s. Onze drivers hebben de vrijheid om te rijden waar en wanneer zij dat willen. Wij bieden de garantie dat de deelauto er altijd en overal voor ze is. Dus het gemak van een eigen auto maar niet de lasten.

Met de code 809HCH krijgen nieuwe gebruikers €10,- korting op het gebruik van de Amber Drive.


Greenjobs
Op zoek naar een nieuwe, impactvolle baan? Greenjobs is de grootste vacaturebank voor duurzame banen in Nederland.


Herenboeren
Elke week verse groenten van het seizoen, lekker fruit, eitjes en (voor wie wil) heerlijk vlees en lekkere vleeswaren. En dat ‘gewoon’ van je éigen boerderij, verzorgd door je éigen boer. Herenboeren weten dat het kan, en hoe het voelt.


Landelijk communicatie Netwerk Klimaat
Deze website is bedoeld als platform van en voor (overheids)communicatieadviseurs die bezig zijn met het onderwerp klimaat. Hier delen we kennis, stellen elkaar vragen en vinden elkaar om samen te werken.


Repair Café
Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.


The Climate Miles
Vanuit Groningen lopen we naar Glasgow, waar de klimaatconferentie COP26 van de Verenigde Naties plaatsvindt. Deze editie is cruciaal, er moet nu écht wereldwijd actie ondernomen worden.


Think Big Act Now
Wij zijn de crew van de planeet en dit is ons handboek. Let’s go!


SDG Nederland
De SDG’s zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. SDG Nederland is het netwerk van iedereen die in ons land aan de doelen wil bijdragen.


Maas in de Wet
Ik wil opkomen voor mijn recht om schoon en vrij te stromen. Daarom wil ik de Maas in de wet. Doe je mee?


Duurzaam Ondernemen
Hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen. In 2021 is deze website voor de vierde achtereenvolgende keer genomineerd voor ‘Website van het Jaar‘ in de categorie ‘Duurzaamheid’.