Orkest

Orkest Orventus: avontuurlijke blaasmuziek door een klein en flexibel orkest met een transparante klank. De verrassende repertoirekeuze en de professionaliteit van de orkestleden maken elk concert van Orkest Orventus tot een muzikale belevenis. Kom naar één van onze concerten en overtuig jezelf. Je bent van harte welkom!

Dirigent

Jacco Nefs

Jacco Nefs (1971) studeerde klarinet bij Jan Cober aan het Brabants Conservatorium in Tilburg en bij Sjef Douwes aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag. Hij studeerde daarna orkestdirectie bij Roland Kieft en David Porcelijn aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en bij Jac van Steen en Ed Spanjaard aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag.

Finalist

In 1998 volgde Jacco een masterclass bij de befaamde Engelse dirigent Georg Hurst (Cannford Summerschool of Music), en in 2000 bij Jan Stulen en Roberto Benzi met het Nederlands Promenade Orkest. In 2003 was hij finalist aan de Accademia Musicale Chigiana te Siena (Italië) bij Maestro Gianluigi Gelmetti.

Marinierskapel

In oktober 1994 kreeg hij een vaste aanstelling als klarinettist bij de Marinierskapel van de Koninklijke Marine, waaraan hij verbonden bleef tot juni 2002. Vanaf die tijd wijdt hij zich aan het dirigeren en daarnaast het bewerken van muziek voor harmonieorkest.

Dirigent

Naast vaste dirigent van het mede door hem opgerichte Orkest Orventus is Jacco ook verbonden aan de Amsterdamse Tramharmonie, Muziekvereniging Somerens Lust, Koninklijke Harmonie L’Union en Koninklijke Harmonie Concordia van 1839.

Muzikanten

Slagwerk
Euphonium
Trombone
Trompet/cornet
Fagot
Hobo
Fluit
Esklarinet
Hoorn
Altsaxofoon
Trompet/cornet

Trompet/cornet

Frank Horsten
René van Esveld
Paul van der Maas
Jan van der Schoot
Gerard Smits

Esklarinet

Esklarinet

Nicole van Gogh

1e klarinet

Fabienne van Gestel (concertmeester)
Rutger Goedendorp
Jannie Klessens
Conny van de Nobelen

2e klarinet

Ton de Bruijn
Monique Goedendorp
Jannie Heijmans
Peter van Iersel

3e klarinet

Marjolein van Hoesel-Wuijten
Bianca van de Ven
Joline Verhoeven

Nicole Vievermans

Basklarinet

Bram van der Heiden

Contrabasklarinet

Coen van Walbeek

Altsaxofoon

Altsaxofoon

Matthijs van Ganzewinkel
Bruno Alonso

Tenorsaxofoon

Ankie Loos

Baritonsaxofoon

Twan Wientjens

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf of de hoogte van het laatste nieuws over Orkest Orventus.

Contact

Contact
Bezig met versturen