Fringe Festival Prague 22 juli

The Ride to Bohemia

22 juli 2022 – 14.00 uur
Wallenstein Garden in Praag

De zomer van 2022 staat voor Orkest Orventus in het teken van de concertreis naar Praag, waar Orkest Orventus Nederland vertegenwoordigd op de WASBE Conference Prague 2022. Deze concertreis bestaat uit een drieluik wat wordt afgesloten op 22 juli 2022 met een buitenconcert in de Wallenstein Garden te Praag tijdens het Fringe Festival.

“De WASBE Conference is een uniek festival van symfonische blaasmuziek, met de beste harmonie orkesten, ensembles, dirigenten, muzikanten en muziekexperts van over de hele wereld. Dit tweejaarlijkse evenement vindt al 40 jaar plaats in verschillende culturele centra over de hele wereld. (…) De World Association for Symphonic Bands and Ensembles (WASBE) is de enige internationale organisatie voor dirigenten, componisten, uitvoerders, uitgevers, docenten en vrienden van blaasmuziek. Het is volledig gewijd aan het verbeteren van de kwaliteit van blaasorkesten over de hele wereld en het introduceren van nieuw repertoire en belangrijke ontwikkelingen voor blaasmuziek wereldwijd.” (www.wasbe2022.com)

De missie van Orventus sluit naadloos aan bij die van WASBE: het promoten van de originele blaasmuziek in al haar facetten. Orventus is dan ook bijzonder verheugd en trots dat ze geselecteerd zijn om op te treden in het officiële concertprogramma van de WASBE Conference Prague 2022 tijdens het bijhorende Fringe Festival.

Programma Orkest Orventus:

  • Jubilee Overture – Philip Sparke
  • De Rotterdamse Vlag – Bart Verhallen, arr. Joh. Pala
  • Armenian Dances, Part I – Alfred Reed
  • Puenteareas – Reveriano Soutullo
  • Fivebartune – Frank Horsten
  • Symphonic Dances, III Hoedown – Yosuke Fukuda
  • The Pride of the Wolverines – John Philip Sousa

Geniet van avontuurlijke blaasmuziek!

Orkest Orventus tijdens ‘Ticket to Ride’ op 9 april te Vleuten. Fotograaf: Ger Wijtsma